31-03-2012, 20:31
|
|
|
ford::advanced
Imię: radek
Model: BMW f30 328i
Silnik: 2.0 benzyna TwinTurbo
Rocznik: 2012
|
Odp: komputer paliwowy dodanie opcji w benzynie i dieslu
Cytat:
|
Raczej powinno pokazywać na gazie wszystko, ponieważ sterowniki gazowy i benzynowy razem ze sobą wspólpracują, przewody od wtrysków są odlączone i wpięte w instalacje gazową a z instalacji gaz przewody podpięte od wtrysków. Wiem bo rozmawialem z monterem instalacji, wskazania są w miare dokladne , tylko jest maly problem z wskazaniem pozostalego dystansu , ponieważ gaz ma inną bezwladność i dlatego dziala troche z opóźnieniem. Mój szwagros montowal 3tyg temu do brawo i pokazuje mu wszystko , oczywiście na gazie wskazania są większe bo spalanie też, instalacja to Stag 4 z najnowszym sterownikiem, instalacja bezobslógowa , jak jeżdze Barchettą to musze zobaczyć na kontrolke bo nie wiadomo czy się jeździ na gazie czy benzynie, niema róznicy! Warunek to dobry sterownik!
|
to mnie pocieszyles bo licznik juz zakupiony tylko i wylacznie po to aby miec to chwilowe spalanie jak i na benzynie tak i na gazie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|