Cytat:
dokladnie tak-po wymiana samoregulatorow przedewszystkim zwraca sie uwage na prace silnika i cisnienie sprezania. no ale to nie w tym temacie bo kolega nierobil rozrzadu no i to 1,8.
Co do przezroczystych przewodów to uwazam ze to duza glupota ze takiego czegos niema zamontowane fabrycznie. Jezeli niema problemow to mozna je olac ale jezeli sa problemy to radze zakupic nawet podebrac np. z vw taki wezyk od pompy i zainstalowac.
stawik-cisnienie -28-34 bary. jezeli jest nieduzo mniej ale jest rowne to tez bedzie ok.
ale podczas tego testu paliwo niemoze byc podawane!!! jezeli sprawdzasz przez swiece lub swiece niemoga sie grzac jezeli sprawdzasz przez wtryski.
tylko niewiem o co chodzi z cisnieniem na cylindrach i formidable...chyba niemyslisz ze zmierzysz cisnienie sprezania za pomoca interfejsu jakiegokolwiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cisnienie sprawdzisz dla wlasnego spokoju podczas sprawdzania wtryskow a skup sie na ukladzie paliwowym-ewentyalnie mozesz sprawdzic ustawienie rozrzadu i pompy ale to bardzo malo prawdopodobne.
|
słuchaj rozrząd robiłem ale wydaje mi się że samoregulatorów nikt nie ruszał
PS byłem dzisiaj na warsztacie i zrobili tą próbę przelewową i podłączyli pod kompa- komp nic nie pokazał a w próbie przelewowej wyszło im ze 2 wtryski za mocno leją a kolejne 2 tez juz sie kończą powiedzieli mi żeby sprawdzic paliwo z filtra czy nie ma tam jakichś opiłków- sprawdziłem i faktycznie cos tam było
PS czy w takiej sytuacji wystarczy wymienić te samoregulatory???