Problem nie tkwi w baku i śmieciach w nim się znajdujących (o ile takowe są), a baków się na wyjmowałem z tdci i tddi i jakoś nigdy nie znalazłem mazi, śmieci i bóg wie czego jeszcze jak to opisujecie. Owszem w baku można znaleźć opiłki jak się pompa wysypie, czarną maź ale to jest tylko i wyłącznie olej z silnika jak puści uszczelniacz na pompie i pompa zasysa olej silnikowy do układu paliwowego i czasami jak małe drobinki śmieci ale nigdy nie przytrafiło mi się żebym musiał odkurzaczem wysysać śmieci z niego. Przeprogramowanie PCM też nic nie daje, przetestowane prze ze mnie.
Wracając do tematu ostatnio trafiło do mnie właśnie 2.2 tdci z takową usterką, zimny silnik silnik odpala, gaśnie kontrolka ładowania. Im był bardziej gorący i postał po uruchomieniu pali się kontrolka ładowania co wiąże się adekwatnie że pedał gazu nie będzie reagował.
Przyczyna usterki była postawiona w ciągu 15 minut po diagnostyce, wymieniłem wadliwe części nie pytając klienta. Po południu robiłem cały czasy testy jeżdżąc nim wszędzie gdzie się dało, odpalał bez problemu i kontrolka ładowania momentalnie gasła. Zadzwoniłem do klienta (a to akurat był znajomy z czasów kiedy miał mkII) powiedziałem że auto jest odbioru co go bardzo zdziwiło że w ciągu 24 godzin naprawiłem auto z którym męczył się od ponad 3 tygodni i nikt nie potrafił zdiagnozować usterki.
Także koledzy nie liczcie na czary mary u pseudomechaników.
Cytat:
|
Panowie w serwisie mieli taka teorie ze na zimnym silniku ropa z regoly jest odstana i syf lezal na dnie. Jak sie przejechalo pare km to hamowanie, ropa trafiajaca z powrotu etc. wzburzala zawartosc baku i zasysany byl syf.
|
To fajna teoria - ciekawe jak długo nad nią myśleli - przecież to wiadomo z czasów podstawówki z lekcji fizyki. A teraz co jest najlepsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w baku znajduje się jak wiadomo czujnik poziomu paliwa i kosz. Kosz zbudowany jest na zasadzie labiryntu, do którego na samo dno idzie rurka która zasysa paliwo do filtra. Czyli jednym słowem jeżeli syf był w baku był zasysany w największych ilościach w momencie kiedy ropa była odstała a syf leżał na dnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie po przejechaniu i wzburzeniu paliwa.