Cytat:
|
....
Kilka dni temu byłem w warsztacie zajmującym się radiami (Wrocar we Wrocławiu), gościu powiedział, że przyczyną braku łączności z BT jest brak oprogramowania w radiu.
|
Ja tam bym do tego gościa więcej nie jeździł... Gość chyba widział TravelPilota FX pierwszy raz na oczy... Nie ma takiej opcji, aby ta navi nie współdziałała z BT/VC. Nie ma w tym radiu osobnego softu do współpracy z BT/VC. Radio ma dwa softy - odrębny do obsługi navi - ten zwykle aktualizuje się z karty SD z mapą oraz drugi soft, który aktualizuje się z płyty CD. Ten drugi obsługuje wszytko inne.
Cytat:
|
....
Czy ktoś wie, skąd można wziąć oprogramowanie i jak je wgrać? (nie przez USB, bo ten nie czyta żadnych plików).
W radiu (TravelPilot FX) jest opcja Update System Software from CD, ale nie wiem czy dotyczy to radia czy mapy do nawigacji.
|
Jeśli masz taką opcję jako ostatnią w menu dealerskim navi, to jest to prawdopodobnie ostatni dostępny firmware dla FXa i nic nie trzeba aktualizować. Spisz wersję firmware i podeślij, to ci powiem czy trzeba coś aktualizować czy nie. Jak przeszukasz moje posty, to znajdziesz wszystko co trzeba o FX.