Temat: [Mondeo 2007-2014] Listwy chrom przy szybach
View Single Post
Stary 08-04-2012, 16:58   #155
insidex814
ford::beginner

Model: Mondeo MkIV
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Listwy boczne mk4

Witam, odrazu mówię, że przeszukiwałem forum w tej sprawie, lecz niestety NIE ZNALALEM NIC CO BY ODPOWIEDZIALO NA MOJE PYTANIE.

Chodzi mi o boczne listwy(chromowane), w swoim mondku mam tylko na spodzie szyb, chciałbym sobie dokupić dodatkowe listwy, tyle że górne lecz tego nigdzie nie można znaleźć.. patrzalem u dealera forda - niema patrzalem na allegro - niema..

Gdzie mozna dostac takie listwy ? czy to jest drogie ? da się to załozyc samemu i czy jest to trudne i pracochłonne?

Druga sprawa to taka, że trzeszczy mi dzwignia skrzyni bbiegów. Podobno to plastiki, które znajdują się pod ta skórzaną poszewką, które trzeba nasmarowac.. Nasmarowac - ale czym ? czy do tego są jakieś specjalne preparaty ?

Chciałbym jeszcze się przy okazji dowiedzieć jaki jest dobry preperat do felg aby się tak szybko nie brudziły.. ( podobno jest). W swoim po wyjechaniu z myjni po 20km mam juz czarne "ramiona" felg..

Proszę o porady, pozdrawiam.

Drogi moderatorze, proszę o nieusuwanie mojego tematu, ponieważ szukałem na ten temat tematów, na kilka pytan znalazlem odpowiedź ale nie taka jaka oczekuję (czyli dokładną..). Dziękuję.
insidex814 jest offline   Odpowiedź z Cytatem