Płaski wkrętak raczej coś uszkodzi. Jest mały (2-3 mm) i ostry. Z tą łyżką chodzi o to, żeby była dobrze zaokrąglona i w miarę szeroka bo nie podważasz wtedy punktowo jak wkrętakiem (możesz wyszczerbić kratkę). To nie jest dział nauki tylko pomyśl chwilę co się może stać jak włożysz jakiś przedmiot między kratkę a kokpit. Jak się uprzesz to zrób sobie przyrząd do ściągania kratki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Weź płaskownik 1,5 cm x 15 cm o grubości 1 mm i zaokrąglij na szlifierce kanty i narożniki.
Tak na serio to łyżka do zupy jest na tyle sztywna, że spokojnie sobie poradzisz z tą kratką. Jak masz nagrzane wnętrze to plastik kokpitu da się nagiąć palcami na tyle, że wsadzisz tę łyżkę pod kratkę i podważysz ją bez wyszczerbiania kratki oraz pocięcia kokpitu.
Nie wiem czy w ASO mają łyżki do zupy na warsztacie ale często takie "myki" są najprostsze i najlepsze. Podobnie jak podważanie trójkątnych plastików na centralnej konsoli przy pomocy "karty kredytowej". Ostatnio skorzystałem z tej metody żeby nie pociachać plastików bo montowałem zewnętrzny głośnik do CB radia i chciałem ładnie ukryć przewody pod konsolą.