Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 10-04-2012, 16:11   #794
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał Decybelq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytałem ten wątek i widzę ze za pomocą ten moduł inaczej w swoich programach - po rosyjsku.
A może by dało się wpisać vin w moduł, synchronizować radio z modułem bt.

Mam radio z 2007 roku sony 1cd i moduł bt z 2008 roku. radio nie wyświetla pinu zwrotnego podczas łączenia tel. i nie słychać komend głosowych
może da się coś naprawić tymi rosyjskimi programami.
Tak aby to działało
Problem z brakiem wyświetlania PINu zwrotnego jest w wielu miejscach sygnalizowany jako problem zbyt starego oprogramowania radia. Trzeba poszukać nowego firmware i zainstalować w radiu.

Co do wymienionych programów - żaden nie robi nic mądrego z SRM (poza nie sprawdzoną opcją odczytania kodów DTC). Zresztą SRM nie ma w sobie zapisanego VIN (IDS nie wspomina o konieczności dopisania VIN do SRM) i nie na tym polega dokonfigurowanie BT/VC do samochodu. Choć moim zdaniem trzeba wykonać dla dołożonego modułu BT/VC opcję IDS "instalacja modułu programowalnego".
Wymienione opcje rosyjskich programów pozwalają np. na zegarach mieć wyświetloną nazwę stacji oraz komunikat o trybie VC ("Sterowanie głosowe - podaj komendę...").

BTW:
Jestem z Katowic i jak widać mam IDSa i ELMa 1.4b...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-04-2012 o 16:14
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem