Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 12-04-2012, 11:54   #156
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Alufelgi dopasowanie, opinie

Cytat:
wyczytałem że macie opony Pirelli P Zero bądź niekótrzy MICHELIN 235/45R17 PILOT SPORT 3
obie miałem u siebie, Pirelli, świetna guma na suche i mokre, największy feler - po sezonie (ok. 30-32kkm) do wymiany,
Michelin PS3, obecnie drugi sezon, świetnie się prowadzą, stabilne na mokrym, w zeszłym sezonie nakulane ok 20kkm, bieżnik daje podstawę by przypuszczać, że jeszcze z 40kkm dadzą radę. Moje pozytywne odczucia co do tej opony dodatkowo podnosi fakt 2 letniego assistance, który dostałem np w sytuacji braku paliwa, przebitej opony. IMHO bardzo korzystna relacja cena/jakość/trwałość.

Wcześniej jeździłem na GY Excellence i od Pirelek były trwalsze lecz gorzej trzymały, Miśki są trwalsze i lepiej trzymają.

Z tych 3 wybierałbym Miśki PS3...o cenę zapytaj naszego forumowego oponiarza jvc, kupowałem u niego (z resztą kilku kolegów kupowało miśki u niego), polecam.
PS. tak na szybko poszukałem w necie...masakra, miśki oscylują wokół 700 zł/szt.!....pozostałe nie wiele tańsze...i pomyśleć, że rok temu płaciliśmy za te same opony ok. 520 zł. ;-o

Ostatnio edytowane przez PAFFCIO ; 12-04-2012 o 12:05
PAFFCIO jest offline   Odpowiedź z Cytatem