View Single Post
Stary 15-04-2012, 14:41   #100
pitagorasik
ford::amateur

Model: Ford
Silnik: Diesel
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.

Odradzam korzystanie z usług AutoPlaza na Popularnej w Warszawie mam jak najgorszą opinię o tym serwisie. Jeżdżę Fordem Galaxy już trzy lata, serwisowanym w Ursyn Car i wszystko było ok. Raz pojechaliśmy do Auto Plaza na Popularną i to będzie na pewno ostatni raz. Na przeglądzie po trzech latach okazało się że podobno nie tylko mam do wymiany klocki hamulcowe (rzeczywiście, normalka), ale koniecznie też tarcze, z przodu i z tyłu. Samochód miał przejechane tylko 50 tys km przez te 3 lata (nie jeżdżę nim dużo) i zawsze na serwisie robione to co trzeba. Teraz panowie postanowili sobie na mnie zarobić i powiedzieli, że tarcze koniecznie do wymiany. Jak nasza odpowiedź była, że na moją odpowiedzialność tylko tarcze, to odpowiedzieli, że samych klocków nie wymienią mi "dla mojego dobra". Wypuścili mnie po przeglądzie z zerowymi hamulcami - wszystko dla mojego dobra, bo jak na tak "strasznie zniszczone tarcze" założą nowe klocki, to na pewno tarcze pękną. Te bzdury zweryfikowane zostały dokładnie następnego dnia przez inną stację Forda - UrsynCar. Tam mechanik powiedział, że tarcze są jak nówki, jeszcze do 100 tys z nimi dociągnę, założyli tylko nowe klocki i po temacie. AutoPlaza postanowiła mnie po prostu naciągnąć (sądzili pewnie że się ugnę przed szantażem wszystko - za prawie 3 tys zł - albo nic - bez sprawnych hamulców chyba nie pojadę) - no i się zdziwili, bo nie zarobili na mnie. Stanowczo odradzam korzystanie z usług tych naciągaczy zAutoPlaza.
pitagorasik jest offline   Odpowiedź z Cytatem