View Single Post
Stary 17-04-2012, 11:32   #228
klocky
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2011
Exclamation Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}

Panowie, dostałem w spadku za przysłowiową "flachę" poduchę ze sterowaniem tempomatem i kilka czujników położenia pedałów i doszedłem do wniosku, że się pobawię w montaż. Niestety mój MDO nie ma ni kabelka instalacji tempomatu. Ale to nie problem, w brew pozorom łatwo ją stworzyć ze schematem niż babrać się z dorabianiem brakujących części.
Mam kilka pytań do zorientowanychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

1. W schemacie "Schemat instalacji ze złączami do TDCI - czujniki" z pierwszej strony tematu- zasilanie z bezpiecznika F93 element P91 (sama góra schematu)- dlaczego jest przerywaną linią, co ma na celu???

2. czy numery pinów kompa PCM ze złączem C100 jest taki sam jak C200 bo schematy odnoszą się do złącza właśnie C200 a ja mam C100???

PS> ktoś miał kiedyś do odsprzedania PINy - tulejki ze złącza C100. Potrzebował bym 5szt. czy to aktualne?? proszę o kontaktGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez klocky ; 17-04-2012 o 11:36
klocky jest offline   Odpowiedź z Cytatem