View Single Post
Stary 18-04-2012, 09:52   #683
haa2e
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: tdci130
Rocznik: 2005
Domyślnie Re: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Problem rozwiązany, a dokładnie dwa, jak się okazalo sterownik turbiny był uszkodzony po jego otworzeniu wszystko wydawało się w porządku, ale... jeśli delikatnie dotkło się lutów na obrzeżach jeden z nich był uszkodzony. Jak na pisałem po wymianie na inny auto dalej nie działało sprawnie, problem twkił w kostce jeden z kabli był "wyłamany" po jego naprawie auto chodzi jak nowe. łapie obroty i trzyma je ładnie.

Podsumuwując:

- jeśli ma diagnostyce pokaże na błąd P2263
- auto po odpaleniu na "zimno" działa prawidłowo, a po krótkim postoju i prędkości mniejszej niż - 50k/h wyskakuje nam kontrolka świec żarowych.
- silnik nie może złapać prawidłowych obrotów tylko ciągle faluje.

możliwe że jest to awaria sterownika turbiny.

Żeby to sprawdzić można tak jak napisałem wyżej wyciągnąć go i sprawdzić dokładnie luty

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zdjęcie po wyżej nie jest moje, znalazłem je na angielskim forum fanów forda. Przypominam, że łącza mogą wyglądać prawidłowo, a więc proponuję sprawdzić je delikatnie czy któreś z nich nie jest uszkodzone.
Zaznaczone miejsca to luty które najczęściej się psują.

Jeszcze jedna porada, jeśli ktoś by miał podobnie i chciał to zlutować traducyjną lutownicą jest to bardzo ciężkie. Metal jest z dziwnego materiału i ciężko je połączyć razem. Proponuję od razu szukać kogoś kto się dobrze na tym zna.

Mam nadzieję że komuś pomogęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam i dziękuję za naprowdzenie.

Ostatnio edytowane przez haa2e ; 18-04-2012 o 09:59
haa2e jest offline   Odpowiedź z Cytatem