View Single Post
Stary 19-04-2012, 14:37   #2848
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: Re: Odp: Mondeo MK3 , MK4 CHIP TUNING - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał MrGarfield Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz mam po chipsie na ok 140km ale nie wiem ile w tym prawdy (wykresu brak)

A moze źle sie zabieram do sprawy, moze lepiej turbo zmienic / wtryski ?

lecz nie orientuje sie w kosztach. i o ile montaż ic wiekszego nie przekroczy mysle 2k. o tyle nie wiem co dalej, program... ale moze z dupy strony.... moze lepiej zainteresowac sie wtryskami/ turbiną....

wiec jakbym sie zabierał za mechanike (to co i za ile mniej wiecej) chips rozumiem ze na końcu... sprawa oczywista...

wiec jakie porpozycje... ?
Masz 115Ke z 2003roku, czyli silnik euro3 a co za tym idzie wtryski ejdr00502z !!! na tych wtryskach maksymalnie uzyskasz 150KM, sa to najmniej wydajne wtryskiwacze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Orginalna turbina daje rade do 170KM bez problemu !!!

Na twoim miejscu skoro masz juz virusa to bym go nie ruszal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

opcja 1. do virusa dokupic boxa i wieksze IC (koszt 1tys.zl). Nieruszac turbiny, co ci da wyjsciowo jakies 160KM !!!

opcja 2. do virusa dokupic wydajniejsze wtryskiwacze i hybrydowe turbo oraz IC (koszt 5-6tys.zl) i masz jakies 200-210KM bez poprawiania programuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

opcja 3. dokupic wydajniejsze wtryski, duze turbo mocowane na zmodyfikowany kolektor wydechowy, IC, wydech itd. (koszt 8-9tys.zl) napisac od podstaw program i masz 240-250KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.