Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana filtra paliwa (diesel) w 2.0 TDCi
View Single Post
Stary 24-04-2012, 07:50   #38
karkan
ford::beginner

Model: MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wymiana filtra paliwa (diesel)

Cytat:
Napisał danielr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Strzelam: filtr i układ się zapowietrzył więc pompa paliwa pociągnęła powietrze. Silnik zapalił na plaku ale popracował przez moment i czujniki wyłapały błędy. Przez to wyskoczył błąd "zbyt niskie ciśnienie paliwa na listwie zasilającej". Przez to wyskoczyła kontrolka silnika. Przez to silnik wszedł w tryb awaryjny (nie wkręcisz się ponad 2 tys. obrotów i będzie się starał oszczędzać inne podzespoły, bo myśli że grozi mu poważna awaria). Dopóki nie usuniesz błędów używając komputera serwisowego dopóty nie będziesz mógł jeździć normalnie. Wnioski: pojechać do prawdziwego mechanika posiadającego komputer, usunąć błędy w komputerze, jeździć. Dodatkowo proponuję zmienić mechanika, bo jest idiotą i nie wie nic o tym jak działa ten silnik. Pewnie był tanim mechanikiem, ale to co na nim oszczędziłeś teraz wydasz na diagnostykę komputerową a jego rozkładanie rąk i teorie o przepływomierzu to żenada. Współczuję, bo przechodziłem przez to samo.
Wróżka normalnie lecz niestety nie trafiona. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyraźnie napisałem że żadnych innych objawów. Auto jedzie NORMALNIE świeci się tylko ta kontrolka bez ŻADNYCH innych komunikatów ani objawów. Tani też nie był ale dla mnie zaufany odkąd mam mondziaka jeżdżę do naprawy do niego. Jakieś inne pomysły?
karkan jest offline   Odpowiedź z Cytatem