Termostat wymieniony, potrzebny był otwierający się przy 82. Auto się nie przegrzewa, wskazówka od temperatury stoi równo i pionowo, wiatrak nie włącza się, ale... jak włączę test zegarów i ustawię na temperaturę to na wolnych obrotach mam 96-98 stopni, jazda miejska, I, II, III światła itd też koło 96-98. Natomiast jak wyjadę za miasto, w sumie bez znaczenia czy jadę 80-90 czy 120-130 temperatura pracy to 98-103. Wiatrak włącza się przy 104 ale nie słyszę, żeby do tego dochodziło.
Mam prośbę: czy ktoś z posiadaczy takiego silnika jak mój 1.6 100KM mógłby wejść w test zegarów, włączyć na temperaturę i napisać mi jakie uzyskuje wartości?
Nie bardzo wiem czy moje wskazania są ok, czy jednak ciut za wysokie, wcześniej dopóki termostat nie padł (na pewno był popsuty, bo nawet ogień z zapalniczki go nie wzruszał) nie patrzyłem. Drugi powód to może być pompa wody, ale tutaj ile roboty i jakie koszty... a nie chcę w ciemno stawiać na to, bo może moje wartości są ok. Zatem proszę, żeby ktoś sprawdził i napisał jak to wygląda u niego.
Wejście w test zegarów: wciskamy przycisk od kasowania licznika i trzymając go wciśniętego włączamy zapłon, cały czas trzymamy aż pojawi się na wyświetlaczu zamiast przebiegu dziennego "test". Puszczamy przycisk i potem naciskamy kilkunastokrotnie aż zobaczymy jakąś cyfrę a za nią literę C, to jest temperatura. Odpalamy, jedziemy, czytamy. Po zgaszeniu auta, ów stan testowy sam się wyłącza, nie ma możliwości tam niczego przestawić także spokojnie, to są tylko dodatkowe informacje do odczytu.
Pomoże ktoś? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.