Pavlik wystarczy dosłownie kropla-dwie szamponu na dodać do wody i masz gotowy lubrykant
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chociaż fakt nie każda glinka chce na takim "lubrykancie" pracować, jednak ta megsowa mi nie robiła problemów. Co do hologramów to tak zgadza się, mogą powstać przez nieumiejętne używanie glinki, przy pracy musi być ona plastyczna, miękka, nie może być twarda bo zamiast wciągać brudy będziesz nimi jeździć po lakierze. Ja zawsze mam z sobą wiaderko litrowe z gorącą wodą i co jakiś czas jak widzę że zaczyna tracić elastyczność rozgniatam ją przez chwilę w wodzie. Tak samo woda w opryskiwaczu, też zawsze mam gorącą co skraca czas sztywnienia glinki. Nie należy glinkować auta jak jest zimno, im cieplej tym lepiej, przy czym powinno się to robić w zamkniętym pomieszczeniu, ewentualnie przy bezwietrznej pogodzie gdzieś gdzie się nie kurzy itp.
W rzeczywistości nie taki diabeł straszny jak go malują, o ile wszystko się robi z głową to ciężko jest nabroić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fordy mają średniej twardości lakiery więc aż tak łatwo się nie rysują.
Jak by ktoś miał bezpośrednio do mnie jakieś pytania to mam urlop do 3 więc bądźcie cierpliwi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.