Ta twoja nagrzewnica widać, że była uderzona i ktoś ją kleił.
Ale też widać u ciebie w podłodze dwa otwory z przepustami do przewodów klimy - niestety... puste. Więc na pewno miałeś klimę z tyłu - co potem się tam działo - trudno powiedzieć.
Ale ja też się zdziwiłem - poszedłem do piwnicy i wyciągnąłem tą nagrzewnicę z Allegro - i co się okazało? Nie ma w niej klimy... W miejscach gdzie powinny wychodzić króćce, są tylko zaznaczone okrągłe przetłoczenia. Z tego wnioskuję, że są modele które mają tylko ogrzewanie z tyłu, a klimy nie. Niby tak jak u ciebie, ale nie - w twoim aucie są przepusty w podłodze...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do możliwości zainstalowania u ciebie klimy: jak najbardziej byłbym za tym, bo najgorsze w sensie technicznym do wykonania, czyli instalacja rozprowadzania nadmuchu już jest.
Ale to nie jest na szybko, tylko musisz cierpliwie szukać i dzwonić po rozbieraczach Transitów z Allegro i szukać rozbitka z tylną klimą.
Skoro ja zapłaciłem za ten zespół nagrzewnicy kosztujący nowy 2 - 3 tysiące tylko 300 zł, to także niewiele więcej zapłacisz za kpl przewodów. Potem już tylko założenie przewodów i montaż nagrzewnicy, sprawdzenie szczelności i napełnienie układu.
Jeżeli będziesz miał szczęście, to może w 1.500 zł się zmieścisz...