Witam . Byłem na urlopie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wracając do tematu . Instalacja złożona . Wczoraj , z wielką pompą testowaliśmy ze znajomymi czy to coś zadziała . Najpierw na zewnątrz , przed domem . Przy pierwszym podłączeniu wszyscy uciekli
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Zostałem sam . Ale co tam , raz kozie śmierć .
Podłączyłem i nic . Zapomniałem włożyć bezpiecznik . No to jeszcze raz .
Ruszyło tak od niechcenia powolutku . Trochę się zabarwiła woda , poszły bąbelki .
Radocha jak cholera . Potem to już z górki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- spalił się wentylator od PWM - był od kompa na 12V , trudno jedziemy dalej ,
- gaz wypchnął wodę do bublera i zmniejszyło się wydzielanie gazu ,
- bez wentylatora tranzystor mocy grzeje się mocno , ale dał radę ,
- spalił się bezpiecznik 15 A , przesterowałem natężenie , wstawiłem nowy ,chodzi .
Tak poważniej , pobór prądu sterowany od zera do 17 A . Przy 12 A tranzystor gorący . Problemy z hydrauliką - miesza się coś z wodą , a gaz wychodzi na zewnątrz bardzo wolno lub wcale ( coś się korkuje , rurki za długie ? ) , pomimo że cały czas wydziela się dość mocno . Na końcu rurki mam bezpiecznik , zwrotny zawór na gaz . Podpaliłem wodór przy wylocie ( znowu wszyscy uciekli ) żeby sprawdzić , czy nie rozwali instalacji . Ogień nie poszedł dalej , zawór zadziałał ! Mam nadzieję , że wielkiego bum nie będzie .
Na początku podłączyłem do akumulatora duuużego , potem pod aku w moim eskorcie . Alternator daje radę , jedna sprawa z głowy .
Mam jeszcze jeden mały wentylator , po zamontowaniu go przez jakiś dzielnik napięcia , wstawiam dzisiaj to coś pod maskę . Napiszę co i jak .
Doczytałem , że jak się ma instalację bez sterowania wtryskami , to jest chyba pierwszej generacji , to nie potrzeba oszukiwaczy do kompa . Podłącza się HHO pod kolektor ssący i na nowo reguluje śrubami ustawienie LPG . Tylko jak wyłączy się HHO , to nie pojedzie na LPG , bo za mało go dostanie silnik . Oszukiwacze są potrzebne do LPG wyższych generacji , oleju i benzyny .