View Single Post
Stary 02-05-2012, 21:53   #6
Masiek79
ford::beginner

Imię: Masiek
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Focus Mk2- montaż CB radia w miejscu popielniczki.

Cytat:
Napisał Masiek79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kombinuję również jak tu puścić kabel do gruszki, na 90% puszczę go z CB od razu do tunelu i wejdę nim do podłokietnika, więc grucha będzie w podłokietniku, wyciągana jak trzeba będzie jej użyć. Tak myślę... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i już jestem po montażu gruszki tunelem do podłokietnika.

Moje stare radio wyzionęło ducha niestety, kupiłem więc nowe, dobrałem więc już odpowiednio gabarytowo, aby nie było za szerokie i weszło mi w popielniczkę - nowe radio jest krótsze więc weszło dużo głębiej i nie ma problemu z zamknięciem klapki zasłaniającej popieniczkę gdy podłączona jest gruszka.
Kabel gruszki w nowym radyjku jest bardzo długi, więc postanowiłem go wykorzystać i część rozciągnąć. Przewód puściłem pod osłonką dżwigni zmiany biegów, potem kanałem aż do tyłu do schowka. Dopiero z niego w górę do wewnątrz podłokietnika. Przewód zamocowany opaską przy dżwigni biegów, potem naciągnięty (rozprostowany) i kolejną opaską dopiero w podłokietniku.
Gruszka wyciągana jest na zewnątrz i wieszana na podłokietniku. Szczegóły przedstawiają fotki.

P.s. Początkowo planowałem wyjść z tunelu tuż przy "ręcznym" i do podłokietnika, wybrałem jednak tył tunelu gdyż nie chciałem rozbierać całego kanału. Widoczny z tyłu w schowku kabelek mi nie przeszkadza. ;-)

Pozostało już mi tylko dorobić "zaślepkę" wokół radia w popielniczce.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg tti_masiek_001.jpg (71.6 KB, 1105 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg tti_masiek_002.jpg (49.1 KB, 1010 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg tti_masiek_005.jpg (68.5 KB, 991 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg tti_masiek_004.jpg (54.8 KB, 1024 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg tti_masiek_003.jpg (49.9 KB, 852 wyświetleń)

Montaż świateł dziennych / Montaż haka / Montaż CB w popielniczce - posty 5 i 6

Ostatnio edytowane przez Masiek79 ; 02-05-2012 o 21:55
Masiek79 jest offline