View Single Post
Stary 07-05-2012, 22:25   #1
zdzislaw-m
ford::beginner

Model: Fiesta MK4
Silnik: 1,3
Rocznik: 1996
Domyślnie Nie świeci kontrolka ciśnienia oleju, jak się tam dostać

Witam i proszę o pomoc.
Kupiłem nie tak dawno Fiestkę dla żony i nie zauważyłem, że nie świeci się kontrolka ciśnienia oleju po przekręceniu kluczyka, jest tylko kontroka ładowania i hamulca ręcznego. Zabrałem się do wymiany żarówki ciśnienia oleju bo to uważałem za najprostrze co może być i tu mnie spotkała niespodzianka. Poodkręcałem wszystkie śrubki, licznik się ruszył ale nie można go wyjąć, wygląda na to, że trzyma go linka szybkościomierza lub może jeszcze coś innego. Miejsca jest tak mało, że nie mogę zobaczyć, ręki włożyć też trudno, a nie chciałbym robić tego na siłę bo można coś dodatkowo uszkodzić. Przypuszczam, że macie jakieś patenty jak dobrać się do tego licznika i sprawdzić żaróweczkę w kontrolce ciśnienia oleju.
A jeszcze jedno wszedłem do kanału i sprawdziłem, że kabel na czujnik ciśnienia ten przy filtrze olejowym jest zamocowany i siedzi dość sztywno. Proszę podpowiedzcie jak się dobrać do tego licznika i go wyjąć żeby można było sprawdzić tą ząróweczkę.
Już teraz dziękuję za pomoc i pilnie czekam na podpowiedź.

Ostatnio edytowane przez zdzislaw-m ; 09-05-2012 o 08:49 Powód: rozszerzenie tytułu
zdzislaw-m jest offline   Odpowiedź z Cytatem