Cytat:
Ja nie narzekam, traktuje to raczej jako gadzet niz cos czemu bezwiernie ufam, ciagle mam lusterka i czujniki cofania. Ford i tak ma koniec auta za szyba i cofa sie w porownaniu do innych aut nie najgorzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
O ile tylko światła jest wystarczająco dużo, to kamera jest akurat takim gadżetem, któremu ufałbym najbardziej (jeśli chodzi o przestrzeń za autem). Gdybym miał zaufanie do czujników cofania, to pewnie wybrałbym czujniki cofania, ale zdecydowałem się na kamerę i nie żałuję. Jedyne co mnie nie za bardzo cieszy to, że nie chowa się kiedy nie jest używana, co naraża ją na pobrudzenie, a wtedy jakość obrazu spada.
Z kamerą jestem w stanie spokojnie dojechać na centymetry do czegokolwiek w dzień, w nocy robi się trudniej, szczególnie przy ciemnych obiektach, trzeba się mocno przyglądać, chociaż nie zdarzyło mi się jeszcze w nic uderzyć.
Powiedzmy, że C-Max kończy się za szybą, bo tak naprawdę, to prawie 15cm za szybą będąc dokładnym. Przy okazji nie zastanawiam się ktoś nad założeniem soczewki Fresnela? Do C-Maxa by się chyba nadała. Może ktoś ma i się podzieli spostrzeżeniami czy warto.