View Single Post
Stary 10-05-2012, 00:19   #35
Matsil
ford::amateur

Model: Toyota Avensis
Silnik: 2,2 D-CAT
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Navi Media 7106g

Ja też niestety nie mogę dołączyć się do pozytywów na temat firmy NAVI-MEDIA.
21 lutego 2012 zamówiłem system do Hondy CRV za 1999pln, od razu dostałem potwierdzenie - produkt był na stronie jako dostępny. Czekałem ponad tydzień i nic. Napisałem maila i zostałem poinformowany, że wkrótce otrzymam towar. Otrzymałem wreszcie paczkę 5 marca, jakież było moje zdziwienie po jej otwarciu. System nie był nawet podobny do tego prezentowanego na stronie - inna funkcjonalnosć, podświetlenie, jakość wykonania budziła duże wątpliwości a opis na stronie miał niewiele wspólnego z tym, co dostałem. Spakowałem go i odesłałem z prośbą o wymianę na taki, jaki zamówiłem. Przy rozmowie telefonicznej sprzedawca wciskał mi historię, że tamtego modelu już nie mają, że ten który otrzymałem jest dużo lepszy i dostałem go w promocyjnej cenie, bo teraz kosztuje już 2699pln. Średnio trafiały do niego moje argumenty, że nie jest to sprzęt, który zamówiłem i że absolutnie go nie chcę i albo mi go wymienią, albo zwrócą pieniądze. Po długiej dyskusji obiecali mi wymienić sprzęt, ale będę musiał poczekać około tygodnia. Czekałem o wiele dłużej w między czasie pisząc maile i dzwoniąc. Kilkakrotnie byłem zwodzony, że już za kilka dni sprzęt dostanę, po czym znów przez tydzień nikt się nie odzywał. W końcu stwierdziłem, że oczekiwanie nie ma sensu i zarządałęm zwrotu pieniędzy. Oczywiście zero odzewu i tak przez kolejnych kilka tygodni. Dopiero jak wysłałem informację, że skieruję sprawę na policję otrzymałem przelew 5 maja w postaci 1839pln z informacją, że zostały potrącone koszty operacyjne. Na moją prośbę o wyjaśnienie jakie to koszty, oczywiście odpowiedzi nie otrzymałem. Musiałem zapłacić za niekompetencję sprzedawcy, dodatkowo straciłem ponad 2 miesiące. Mam całą dokumentację mailową, więc radzę wchodząc w interesy z tą firmą (czego serdecznie odradzam) także wszystko zachowywać.
Matsil jest offline   Odpowiedź z Cytatem