Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 10-05-2012, 16:16   #274
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, czytając ten wątek widzę, że jest tu grono ogarniętych elektryków więc chciałbym zapytać (mając nadzieję na jakieś podobieństwa między mondeo mk4 a Waszymi autkami) czy ktoś z Was nie pomógłby mi w podłączeniu ledów.
Widzisz, ze schematem byłoby bajecznie prosto, ale schematu nie mam. W C-Maxie/FFII z H1/H7, to od strzała mógłbym Ci rozwiązanie podać, tam to dość łatwo można zrobić wypinając kabel oporowy jeśli w ogóle jest i wpinając się w miejsce, gdzie kabel oporowy podłączony jest do przekaźnika DRL. Jeśli przekaźnika nie ma, to 19PLN albo wpięcie się bezpośrednio pod sterowanie przekaźnikiem, chociaż to ryzykowne, bo nie wiem jaka jest obciążalność tego modułu, także bezpieczniej przez przekaźnik. Niestety kabelek jeden więcej trzeba by przez ścianę grodziową pociągnąć, ale działałoby dokładnie tak jak chcesz. Co do wpinania się do przełącznika, to tam nie dostaniesz raczej informacji o tym czy jest jasno czy ciemno, na której Ci zależy, a tylko czy światła mają działać w trybie AUTO czy nie.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem