Cytat:
|
czy ktoś może opanował ten temat i jakoś obszedł takie zjawisko ??
|
Ja obszedłem.
Prawdopodobnie brakuje Ci kabla oporowego, dlatego nie świeci.
Pochwal się jakie masz dokładnie światła H1/H7? Które bezpieczniki uzupełniałeś?
Jeśli tak, to w skrzynce bezpieczników jak ją otworzysz, po prawej stronie u góry masz takie złącze wielkie z zieloną wajchą, rozpina się je podnosząc dźwignię do góry (poza komunikatem o całkowitej awarii hamulca, który znika po ponownym podłączeniu i zresetowaniu radia nic się nie dzieje). Pomiędzy pinami 1 i 26 (przeciwległe rogi) powinien być wpięty kabel oporowy. Najlepiej byłoby jakbyś się tam wpiął jakimiś kabelkami, niestety te które pasują do wtyczki są jakieś nietypowe i sprawdził czy na jednym z nich pojawia się napięcie kiedy przełącznik jest w AUTO i jest jasno, a na drugim czy pojawia się napięcie po włączeniu świateł mijania. Jeśli tak, to pomiędzy te kable wpinasz kabel oporowy i gotowe. Nie polecam eksperymentowania z rezystorami - duża moc się dość wydziela i się grzeje. Ja dorwałem kabel z akcji naprawczej z Fiesty, kosztował z 50PLN, ale się zwróciło w żarówkach, których nie musiałem wymieniać dzięki temu. Na upartego możesz zmostkować i będzie 100% w dzień i w nocy, czyli w sumie jeśli świecą Ci się pozycje, to tak jakbyś miał cały czas włączone światła jak tylko masz kluczyk w stacyjce, z tym, że w dzień nie będzie się palić chyba kontrolka świateł mijania i podświetlenie zegarów.