Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
co do kabla to jak już pisałem mały problem jeśli gniazdo USB ma standardowe podpięcie z kablem.
Kapsel_lg
załączam fotki gniazda i ramki ( powiększyłem tą samą fotkę) i dorzucam drugą z już zamontowanym gniazdem i ramką w schowku.
Moduł też mam z językiem angielskim 112 i jak już pisałem muzyke z pendriva odtwarzam przez kabel mini USB (wtyk w module bluetoth) - USB żeńskie (tu podpinam pendrive'a) tylko też chce mieć fabryczne gniazdo USB, a nie luźny kabelek w schowku.
Kiedyś na alledrogo widziałem gniazdo z fiesty i było inne bo miało też wejście na standardowego jack'a jak do słuchawek.
Pajączek zaś dotyczy samego mikrofonu - kabel od mikrofonu z podsufitki dochodzi do gniazda i z niego wychodzą kolejne kable do modułu bluetooth. Przez to żeby mikrofon działał trzeba w gniazdo gdzie dochodzą kable mikrofonowe wpiąć pajączka, a ja go standardowo nie miałem i teraz mam tam tylko kabelki ponakładane na odpowiednie piny żeby działał mikrofon. Ale to nie jest odpowiednie rozwiązanie i muszę z tym coś pokombinować. Dlatego pytam na forum, może inni też mieli tę przypadłość.
Pozdrawiam
|