Temat: [2,0 i 2,2 TDCi] Wymiana rozrządu 2.2 TDCI 175KM
View Single Post
Stary 16-05-2012, 22:00   #25
Kubson79
ford::beginner

Model: Mondeo Tit S
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wymiana rozrządu 2.2 TDCI 175KM

Cytat:
Napisał mkaminski100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak nie masz blisko 200kkm to bym sie nie martwil.
Do tego zestawu dolicz pompe wody.
Rozrzad w oryginale jest SKFa i Gatesa (pasek nawet nie ma znaku Forda). To so dbre zamienniki.
Pompa wody Dolz.
Zapytaj sie tylko czy Twoj mechanik ma blokady choc to sa proste do zrobienia.
Tak jak wcześniej wspominałem to auto "teoretycznie" ma 133 tysięce przebiegu, bardzo dużo spraw na to wskazuje, ale mimo wszystko jest to auto sprowadzone z Niemiec, ale nie przeze mnie tylko kupiłem je w komisie nie daleko Poznania. Sprzedawca wyglądał na uczciwego i ogólnie auto jest nielakierowane i takie tam( szukałem takiego egzemplarza ok 8 miesięcy). Jest to najbogatsza wersja jaką wyprodukował Ford, ale mimo wszystko kto wie czy nie przekręcili trochę licznika(w Polsce znany proceder i jeszcze ze względu na niewielkie obciążenia prawne to wielu sprzedawców tak robi).
Jutro pomyślę kto z moich znajomych dobrze rozmawia po niemiecku i poproszę żeby zadzwonił do serwisu w którym były stawiane pieczątki, żeby sprawdzić autentyczność przebiegu.
Ciekaw jestem czy w serwisie podali mi kwotę 1180zł razem z pompą wody, jeśli tak to w sumie dobra cena.
CDN...
Kubson79 jest offline