Gaśnie jak jest zimny automat 0.4
Witam Wszystkich Serdecznie! Mam mk3 04r. 2.0 tdci 130KM automat. Jest problem! Pewnego czasu podczas jazdy lampka świec zaczeła migać a po jakimś momencie zaświeciła sie też lampka silnika ale ona w przeciwieństwie do lampki świec nie migała Po wyłączeniu silnika lamka silnika znikała lecz lampka świec potrafiła się włączyć i dalej świecić działo się tak już na rozgrzanym silniku Z tym problemem pojechałem na warsztat podłaczyć pod kompa wyszło że czujnik spalin trzeba wymienić Mechanik zajmujący się tą wymaną zaproponował wymiane tego czujnika spalin na używany gdyż on tak żadko się psuje że nie warto wymieniać na nowy koszt nowego to 200zł a używany 100zł + 150 robocizna Oki mechanior wymienił. Lampki sie już nie zapalają lecz auto po jakims znów czasie zaczeło gasnac na zimnym silniku podczas postoju kiedy jeszcze nie zdąże wyjechać a gdy już wyjade też czasem potrafi się wyłączyć podczas jazdy całkowicie.Zastanawiam się czy podczas takiemu gaśnięciu podczas jazdy silnik nie uszkadza się ???Wiadomo czujnik spalin do wymiany znów lecz teraz na nowy wiadomo chytry 2 razy płaci traci wszystko jedno myslałem że da się zaoszczedzić jak to nie którzy Dzx wielkie za odpowiedz !
|