Temat: [Mondeo 2007-2014] convers nie wyświetla wszystkich funkcji
View Single Post
Stary 17-05-2012, 11:36   #18
yahoo500
ford::beginner

Model: Mondeo Mk4 (Titanium X) Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 09.2008
Domyślnie Odp: convers nie wyświetla wszystkich funkcji

Cytat:
Napisał mlatka2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich.Kupiłem mk4 2.5t tit s i mam problem z convers (wyświetlaczem między licznikami) wyświetla mi tylko info.-komp. pokładowy
i ustawienia.Nie wiem czy nie mam jakiegoś softu, czy tak ma być, a może coś trzeba włączyć w navigacji . W instrukcji po niemiecku mam tam rozrysowane ze 100 funkcji (navi zmieniarka radio ...) POMOCY może miał już ktoś taki problem i dał sobie z tym rade bez wizyty w serwisie.
Mam ten sam problem...od roku, nic nie mogę zaradzić (auto takie kupiłem).
Nie mam navi - u mnie jest zwykły Soniak.

2 razy w ASO próbowali - i nic. Uaktualniali soft, wpinali inne radio itd.
I ogólnie żadnych pomysłów nie mieli - takie działanie na pałę raczej...
Poruszałem już ten temat kiedyś na forum, ale nikt nie miał takiego problemu.

Sam wszystko też rozbierałem, czyściłem styki itd - NIC nie pomogło.
Resztę opcji czasem się wyświetla - kiedy popchnę ręką (dość ciężko się dostać) Conversa od tyłu przez ten mały schowek po lewej, za złączem diagnostycznym. Ale popchnę, na chwilę pojawiają się opcje i zaraz znikają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście też nie zawsze tak się zdarza.

Kiedy ściemniam pokrętłem Conversa na min. - podświetlenie radia zupełnie gaśnie.
Działa sterowanie z kierownicy - tylko poprzedni utwór, następny, zmiana wejścia oraz głośność.
Nie działa voice control oraz łączenie i rozłączanie tel. z manetki przy kierownicy.

Jak uda Ci się jakkolwiek zaradzić daj znać - sam już nie mam siły z tym walczyć.
yahoo500 jest offline   Odpowiedź z Cytatem