View Single Post
Stary 17-05-2012, 13:33   #714
szaqall111
ford::average

Imię: Marcin
Model: BMW 320 D
Silnik: 2.0 D 163PS/380Nm
Rocznik: 2012
Cool Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

[QUOTE=eddek

Witam,
jestem już po podmianie regulatora ze sprawnego Mondeo, niestety po podmianie nadal to samo przy 3900-4000 na 3 biegu wywala pomarańczową przyjaciółkę, jesli się uda to może jutro jadę do Vtechu na wgranie starego programu, jeśli nie to w poniedziałek.
Jeżeli na starym programie będzie wywyalać błąd to: pompa do regeneracji, jeżeli błędu nie będzie to zmienie ton rozmowy z chłopakami z Vtechu.
Po za tym w rozmowie telefonicznej z Vtechem, nie wykluczyli tego że program jest na 100% dobry więc możliwe że i u mnie przez to coś nie działa.
W tym momencie nie jest ważne czy to jest pompa czy wtryski czy pompa czy wtryski ale chce wiedzieć co nie działa i to szybko naprawic i znowu cieszyc sie autem w 100% bo na tą chwilę cieszę się ale w 95%!

Kolego eddek jaki Ty jesteś genialny w swojej diagnozie, zajeździłeś pompę i stąd ten problem,hhmm, skąd wiesz jak ja jeździłem???
Była zima nie gazowałem tym samochodem, zrobiło się cieplej i bach wywaliło błąd podczas normalnego wymijania lekko pod górkę, Nie jestem debilem szalejącym autem w zakresie obrotów na czerwonym polu obrotomierza.Jeżdże szybko ale nie przeciągam obrotów powyżej 3500obrt, czekam aż silnik się rozgrzeje zanim mocniej przyspieszam więc taką podpowiedź( sugestie) ale zachowaj proszę dla siebie!

Ostatnio edytowane przez Marek ; 18-05-2012 o 20:14 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów
szaqall111 jest offline   Odpowiedź z Cytatem