Cytat:
|
ABC FOCUS to po prostu kupa i tyle, zarówno serwis jak i sklep z cudacznym regulaminem. Z tego co czytałem to nie było nikogo zadowolonego w 100%, ale to dobrze, rynek może sam zweryfikuje i gburowaci partacze w końcu zmienią profesje może sprzedaż warzyw na kleparzu, myślę, że tam by się odnalezli idealnie.
|
Mówiłem to już kilka razy, powtórzę jeszcze raz - nikomu i nigdy nie polecę tego warsztatu, komu tylko mogę będę odradzał. Ąby nie było, że jestem gołosłowny:
a) umawiają się na jedną cenę, potem podają 100PLN więcej i w żywe oczy ten sam cham kłamie, że on na pewno dzień wcześniej o takiej cenie nie wspominał, bo oni za tyle nie robią. Inną ściemę może bym łyknął, nawet to, że się przesłyszałem, ale nie to, że akurat z tym gościem dzień wcześniej nie rozmawiałem
b) nie mają odwagi przyznać się do popełnionego błędu - zapomnieli przykręcić jednego z dwóch mocowań. Ślepy by to zauważył, ale nie - śrubka była na 100%, musiała się odkręcić. Na pytanie skąd pewność, że tym razem się nie odkręci zamknął japę i wziął się za przykręcanie. Ciekawe, że nawet zadrapania na lakierze nie było, zmatowienia, brudu dosłownie nic.
c) robią jedno - psują drugie. Zapomniało im się jedną wtyczkę wsadzić, po tym jak ją sami rozpięli. Do tej pory nie wiem czy było to umyślne czy nie, oczywiście na pytanie dlaczego najpierw kolo rżnął głupa, a potem stwierdził, że czego się czepiam, skoro nie do nich przyjechałem naprawić.
d) robią coś o co się ich nie prosi. Dwa razy zaznaczałem, że jedną część chcę tylko kupić, aby jej nie wymieniali. Przyjeżdżam, pytam się gdzie jest, skoro jest na fakturze, a oni mi na to, że zamontowane. Za montaż zapłaciłem więcej niż za część początkowo, potem łaskawie urwali 50%, chociaż w 100% to był błąd tego patafiana, ale się narobił, to policzyć trzeba.
e) niemiła obsługa, może trafiłem na zły dzień, chociaż bywałem tam kilka razy i za każdym razem wydawało mi się, że coś jest nie tak. Poza tym jak wszędzie ceny mają różne. Ogólnodostępne rzeczy są nawet niedrogie pod warunkiem, że zapłaci się gotówką i zamówi przez Internet, choćby z telefonu przy nich i bronią tych zasad jak niepodległości. Jeśli chodzi o części na zamówienie, to lepiej jechać do ASO, tam jest szansa na rabat, można poza tym płacić kartą bez żadnego gderania i na 99% będzie taniej.