Temat: [Mondeo 2000-2007] Wejscie AUX - gdzie się znajduje?
View Single Post
Stary 19-05-2012, 14:36   #44
mianek991
ford::amateur

Model: ford c-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wejscie aux

Dziś wyjąłem radio i wejście AUX, aby sprawdzić w jaki sposób przewody są doprowadzone do złącza B. Były następująco:
- złącze B (wpinka 5-fiolet,kanał : wpinka 6-brąz,masa : wpinka 11-szary,kanał). Brązowy kabel w pewnym miejscu został połączony z czarnym.
- złącze AUX IN (filolet-kanał, szary-kanał, czarny-masa)

Przy maksymalnej głośności ustawionej na radiu okazało się że wydobywa się bardzo cichy dźwięk z głośników, pomyślałem więc że na pewno nie ma masy i wyprowadziłem osobny kabelek (przez siebie zrobiony) z wpinki B-6 do masy jacka. Przy połączeniu radio zaczęło grać normalnym dźwiękiem. Ale to nie koniec kłopotu> Podczas podłączania odkryłem również że niezależnie od tego czy podłącze kabel fioletowy, czy kabel szary przy wejściu AUX to radio gra w taki sam sposób (przy podłączonych obydwóch również), każdy kabel powinien odpowiadać przecież za osobny kanał prawy lub lewy.A u mnie cały czas dźwięk wydobywa się z zarówno z prawej jak i lewej strony auta. Chyba nie ma stereo, może jakieś spięcie?
Co wy na to ?????

Jeżeli znajdzie się ktoś chętny do podjęcia tematu to mogę zrobić jeszcze zdjęcia kabli podłączonych z tyłu kostki radia.
mianek991 jest offline   Odpowiedź z Cytatem