Witam,
mój ford (Ka MK2 03.2009) miał mały wypadek na parkingu, mianowicie mojej kobiecie druga kobieta przemodelowała drzwi. Jak widać na fotkach wgniecenie jest małe, drzwi zamykają się normalnie, szyby opuszczają się normalnie itp. Problem w tym, że wybiła boczna poduszka (nie wiem po kiego dziada) i chciałem ją wymienić. W fordzie chcą za nią 720zł, na allegro -+ 200zł. Niejedno auto sam rozebrałem/naprawiłem, ale nigdy nie robiłem poduszek a jak czytam tematy na elektrodzie i odpowiedzi tamtejszych "speców" ("Użyj Google", "O boże jakie to proste każdy to wie", "Nie wiesz tego?!") to mnie czyści; dlatego piszę tutaj. I tak, szukałem na Google (również ang.) i nic nie znalazłem.
Moje pytania:
- kontrolka poduszki (ta bez x2) czasem świeci ciągle, czasem wcale (gdy jest upał), czym to może być spowodowane?
- czy sterownik poduszek jest jeden dla całego auta? Muszę go wymienić?
- gdzie są akcelerometry w drzwiach? Muszę je wymienić?
- czy wsadzenie nowej poduszki to wszystko co muszę zrobić, żeby auto "znów działało"?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi!