Do mnie dziś dotarły przyciski i czujniki i byłem święcie przekonany że instalację mam. No więc zdemontowałem poduchę, wyciąłem, włożyłem przyciski i mam kłopot - oczywiście instalacji w czujnikach brak, obawiam się że z kierownicy też niepełna wiązka będzie szła...Także mój "przyjemny" montaż tempomatu zmienia się w tej chwili w horror.
Będę musiał rozbebeszyć całą konsolę żeby dostać się do wtyczki pod kierownicą i potem zabawa w ciągnięcie kabli od tych kostek c100 czy tam c200 do pedałów itd, muszę się jeszcze doedukować w tym temacie, bo za dużo tego, a po przeczytaniu całego tematu wiem jeszcze mniej niż przed jego czytaniem...
Wiem jedno - nie będzie łatwo, nie mam wtyczek, ani pinów w razie gdyby były potrzebne, więc będzie kombinowanie.
A tu jeszcze helixy i maty czekają na montaż
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo z grudnia 2001 r tddi 115km, wersja wyposażenia nie wiem jaka, nie ma climatronika, nie miała fotochromu (już ma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) ani tempomatu, ze sterowaniem radyjem, elektryka, ale fotele "zwykłe" nie skórzane. Na pewno nie jest to ghia.
Ja już jestem głupi totalnie.
Czy ktoś może mi jeszcze raz na chłopski rozum, bez schematów wyjaśnić, skąd dokąd trzeba pociągnąć kable od czujników i od przycisków w kierownicy? Bo nie mam żadnych wiązek jak się okazuje, a poduszka już ma zamontowane przyciski, a ze schematów niestety do niczego nie mogę dojść...
Bo rozumiem, że ze złącza C100 mam dociągnąć 5 kabli, 26,30,59,78 i 79, ale teraz który dokąd, bo kostki fabryczne raczej pominę (tę przy skrzyni bezpieczników, bodajże C36 czy C32, zielono-czerwoną gdzie idą 3 kable do kierownicy)? I skąd dokąd muszę pociągnąć kabel, żeby zapalała się kontrolka na desce?