Cytat:
|
Czytałem te "argumenty" za montowaniem świateł dziennych i jak się im przyjrzeć bliżej to jest ich ... BRAK.
|
ależ przykład obiektywizmu, padam na kolana
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poczytaj jeszcze raz ale ze zrozumieniem i rozróżnij argumentację za DRL w postaci ledów i wykorzystaniem świateł mijania.
Cytat:
|
Argument o konieczności wymiany żarówek jest bzdurny... Żarówka philips H7 kosztuje 20zł w ciągu roku wymieniam 2szt a jeżdżę około 30-35tys km rocznie.
|
Mnie wymiana ksenonów kosztowała 500 zł co daje 100 zł/rocznie - choć powinienem je wymienić rok wcześniej.
Na razie montaż ledów kosztowął mnie 80 zł. więc po roku jestem o 400 stówy do przodu.
Cytat:
|
Argument o zużyciu energii jest pozbawiony sensu. Moc 150W potrzebna do świecenia podczas max mocy około 100kW przeciętnego samochodu to 0.15% mocy max :> co przekłada się na zużycie paliwa na poziomie poniżej 0,5%. Większy wpływ ma wiatr, temperatura, ciśnienie w oponach czy w ogóle typ i szerokość opon.
|
Kolejny przykład obiektywizmu przedstawiony w formie mądrości wszelakiej
Cytat:
|
Frazes że wygląd to kwestia gustu jest kompletnie nie trafiony. Jak coś jest brzydkie to po prostu jest brzydkie. Jak patrzysz na zdjęcie Kate Moss w vogue to nie ważne czy zapytasz 1 czy 800 faceta to 95% odpowie ze mu sie podoba
|
Tak samo jak porsche czy ferrari...to dopiero frazes i kolejny pokaz jak szeroką i za pewne niepodważalną wiedzą dysponujesz.
Zamelduj to swojemu posłowi, niech zmieni prawo. Na razie, albo ledy albo mijania, ja wybieram ledy.
Nie pasuje, nie czytaj.
To nie jest wątek o tym, czy są czy nie są takie śmakie czy owakie, to wątek o tym jak lub jakie założyć (jeżeli chcesz). Przestań "solić" i skup się na temacie, jeżeli masz w nim coś ciekawego do powiedzenia