View Single Post
Stary 27-05-2012, 11:03   #3
robertprzybycien
ford::average

Imię: Robert
Model: mondeo
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2001
Wink Odp: regulacja przy cylinderkach z tyłu w kombi!!!

Cytat:
Napisał 00lukas00 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam, mam problemik i to moze nie mały z hamulcem ręcznym w kombi, to znaczy jest duża różnica w sile hamowania miedzy lewą a prawą stroną ponad 70%, od kierowcy 0.74 a od pasażera 2.93, zauważyłem że z tej lepszej strony jak zaciągnę ręczny ramie z końcówką linki nie dochodz do końca z drugiej natomiast ramie dociągniete jest do samego końca i to jest ta zła strona, zacisk hamulca wymieniałem rok temu wtedy było lepiej, czy można regulować mimośród w zacisku który to właśnie odpowiada za działanie ręcznego bo zauważyłe że ramie od linki jest osadzone na wielowpuście i dokręcone mała śrubką, jeśli ktos miał podobny problem proszę o pomoc i z góry dziekuje!!!!
ja też miałem taką samą sytuację. Kupiłem zestaw naprawczy do zacisku powymieniałem wszystkie gumki i uszczelki, nawet na tłoczku i wszystko śmiga. rozebranie zacisku jest banalne. u mnie okazało się że gumka na tłoczku była uszkodzona i było pod nią troche brudu i blokowało tłoczek. pozdrawiam i życzę powodzenia.
robertprzybycien jest offline   Odpowiedź z Cytatem