View Single Post
Stary 27-05-2012, 18:39   #6
robertprzybycien
ford::average

Imię: Robert
Model: mondeo
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: regulacja przy cylinderkach z tyłu w kombi!!!

Cytat:
Napisał 00lukas00 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pytanie mam do Leszka - jak się reguluje cylinderek względem klocka????? może od początku żle to zrobiłem i cały czas jest problem, w tłoczku pamiętam jest wejście na klucz imbusowy czy nim się wykonuje tę regulację??????, Robert sprawdzałem wizualnie i wszystko działa, łatwo sie zaciąga i normalnie odpuszcza bez blokowania, badanie wykazało że nożny działa perfekt tylko jest problem z ręcznym, rok temu wymieniałem zacisk i klocki !!!!
a kolego czy ta dzwignia od ręcznego rusza się w takim samym zakresie po obu stronach? tam co mocujesz linkę? bo jeśli nie rusza się w takich samych odstępach to też możesz miec problem że tam podszedł pod tą uszczelkę od niej brud po zimie.
a co do regulacji tłoczka tego co masz w zacisku to o ile dobrze pamiętam to przy kombiaku chcący wysunąć bardziej tłoczek to kręci sie w przeciwną strone do ruchu zegara, a przy innych typach nadwozia zgodnie z ruchem.
robertprzybycien jest offline   Odpowiedź z Cytatem