Temat: [S-MAX 2006-2015] Chip 2.0 TDCI 140km
View Single Post
Stary 31-05-2012, 11:00   #388
Korben
ford::beginner

Model: S-max
Silnik: 2.2 tdci manual
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Chip do S-maxa - robił ktoś?

Cytat:
Napisał mayek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie to znaczy ze w porównaniu do 2.0 TDCi jest inaczej zestopniowana skrzynia biegów i w 2.2 nie jest tak łatwo zerwać przyczepność na starcie jak to miałem w starym S-Maxie
Odebrałem swoje cudo właśnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na razie przejechałem mniej niż 200km, ale wiem już przynajmniej co koledzy mieli na myśli z tym stopniowaniem skrzyni. Faktycznie na 1-ce auto jest baaardzo zachowawcze, można powiedzieć, że jest wrażenie mułowatości. Dlaczego tak to zestopniowali? Żeby oszczędzić sprzęgło przy tych niutonach?
2-ka dość krótka ale coś już tam czuć. Natomiast na 3-ce zaczyna się zabawa i jest przyjemnie. Ciągnie ostro i bez zadyszki. Dalej jeszcze lepiej. Spokojnie do prawie max prędkości się rozbujałem, nawet nie bardzo wiedząc kiedy. Będzie się fajnie jechać na narty jak już dociągną tę A2 do końca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tą mułowatą 1-ką jest jedna rzecz dobra, pasażerom nie latają głowy w przód i w tył bo auto łagodnie przyspiesza od 0 i nie szarpie, a że wozimy dzieciaki to w sumie zaleta. Ale ściganie się z pod świateł raczej odpada gdy już dzieciaki rozwiezione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na stronie www.automobile-catalog.com/ można porównać czasy przyspieszeń różnych aut. Co dziwne porównując stare 2.5 i nowe 2.2 czas do 60km/h jest identyczny. To jak to w końcu z tym pierwszym biegem jest, jest mułowato czy ok? Jeździłem trochę 2.5 i na 1-ce wyrywał do przodu...
Korben jest offline   Odpowiedź z Cytatem