Witam wszystkich
POminę przywitalnie i powitalnie (chwilowo). Mam focusa MK2 z 2006. Przejechane 186 kkm, kupiony z komisu w paźdz 2011. Miesiąc po zakupie wymieniłem alarm (bo nie otrzymałem kluczyka do syreny oraz miałem trochę checy z alarmem challenger PC 800 ST - w sumie nieporzebnie, ale to już inna historia - kosztowało mnie to 220 PLN w autoryzowanym - TFU - serwisie). Od jakiegoś czasu pojawił się problem opisywany powyżej. W Foce mam kluczyk do ryglowania centralnego oraz pudełeczko do uzbrajania alarmu. Chcąc zamknąć samochód zakluczałem go z kluczyka a nastepnie uzbrajałem alarmem przyciskająć kłódkę na drugim module. Jednak od jakiegoś czasu zauważyłem że mogę zaryglować i uzbroić drzwi z modułu alrmowego, dziwniejsze jest to że nie zawsze. Co więcej wsiadajac do samochodu i uruchamiając zapłon drzwi się ryglują. Natomiast po włączeniu świateł odryglowują (choć nie zawsze). Jeszcze inne jest to że jeśli chwilę poczekam przed włączeniem swiateł a po zaplaniu silnika drzwi uprzednio zaryglowane już się nie odryglowują. Kolejna rzecz to po zakluczeniu drzwi sie odkluczają (fajne słowa :-)) natychmiast. Po kilku próbach zakluczenia, drzwi się jednak zamykają. Jeszcze inna ciekaostka, otóż miałem krańcówkę do klapy silnika była kompletnie zniszczona, mimo to alarm nie wył, po wymianie krańcówki i poprawnym podłączeniu syrena wyję wmomencie podniesienia klapy i uprzednim uzbrojeniu systemu (czyli ok). Z innych ciekawych objawów to od czasu do czasu syrena piknie 3 razy (nie wiedzieć czemu - gdzieś czytałem że to słaba bateria - ale baterię wymieniałem niedawno), lub też samoryglowanie się samochodu po jakimś czasie (co w sumie jest niebezpieczne) bo może się odryglować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Tak czy inaczej młody bawił się pilotem od alarmu i myslałem że w tym leży wina, jednak bardziej mi pasuje że zamek jest nie nasmarowany, ponieważ gdy wieczorem zaczynam się nim bawić to wszystko działa ok, rankiem żona ma problem z zamknieciem - sorka z zakluczeniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..