View Single Post
Stary 31-05-2012, 19:37   #1
leasch
ford::amateur

Model: focus mk1
Silnik: 1.8 zetec
Rocznik: 1999
Domyślnie zamiana gem, nowy kluczyk, komfortowe kierunkowskazy - niewyjaśnione sprawy

Witam przeglądałem dość wnikliwie fora internetowe o tematyce uruchomienia otwierania drzwi pilotem i nurtują mnie pewne tematy na które nie znalazłem odpowiedzi. Będę pisał konkretnie co chce zrobić i jakie mam pytania.

Moja foka to przedliftowy hatchback '98 1,8 benzyna.
Chcę zrobić otwieranie drzwi za pomocą pilota, mieć interwał w wycieraczkach oraz komfortowe mruganie kierunkowskazem( lekkie naciśniecie manetki kierunkowskazu powoduje 3krotne mrugnięcie kierunkiem).
Z analizy tabelki z niemieckiej strony wynika że aby moduł komfortu miał te wszystkie bajery to muszę kupić jakikolwiek GEM z końcówką D lub E (FD,FE,KD,KE,LD lub LE).
1. Czy aby mi działały kierunki i wsystko co jest wyżej wymienione to musze kupić któryś z tych GEM czy wystarczy byle jaki i osobno dokupić moduł komfortu migania kierunków na allegro bo i tak kierunki nie będą śmigały na przedliftowym z wypasionym GEM ( a mruganie przy otwieraniu podłącze sobie na krótko do awaryjnych tak jak gdzieś już wyczytałem).
2. Jeżeli zamontuje już ten GEM to czy mogę sobie zaprogramować dowolny kluczyk nadający z odpowiednią mojej foce czestotliwością 433Mhz?
3. czy będzie śmigał kluczyk z częstotliwością 433.92MHz?
4. W związku z powyższymi czy moge kupić scyzoryk z okrągłym grotem i przełożyć sobie immo i grot ze starego klucza do niego czy musze kupić brzydki pilot jajko? (ludzie piszą ze dzialają im scyzoryki a inni ze nic nie fukcjonuje i musi być jajko)
5. Czy będzie działać pilot np od Ww nadający z tą samą częstotliwością (czy da się go zaprogramować)?
6. Czy muszę koniecznie kupić pilot fordowski np. od MK2.
7. Czy każdy GEM obsługuje interwał wycieraczek?
8. Czy podejdą mi manetki kierunków od mondeo mk3?

Proszę o wyjaśnienie nurtujących mnie pytań bo chcę choć trochę podrasować foczkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
W planach mam jeszcze dorzucenie wyświetlacza komputera i obiecuję szczegółową fotorelację jeśli rozjaśnicie mi umysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i zabiorę się wreszcie do roboty ...
Proszę o poważne potraktowanie moich pytań i nie wywalanie tego postu.
leasch jest offline   Odpowiedź z Cytatem