View Single Post
Stary 31-05-2012, 23:24   #25
Uziu
ford::expert

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
Domyślnie Odp: Jak i czym wyczyścić kolektor ssący?

wracajac do tematu sceptycznie nastawiony kupilem okazyjnie i przypadkowo ten preparat do czyszczenia egr od valvoline i wypsikalem pol puszki w kolektor , czy cos sie wyczyscilo to nie wiem ale na wejsciu scianki byly czarne a po tym odzyskaly swoj kolor stalowy wiec jakis tam nagar zszedl ale czy zszedl dalej to tego nie wiem. jeszcze jedno co mnie zadziwilo, to nie bylo tak jak na znanym filmiku na YT ze jak pan psikal to auto zchodzilo z obrotow, u mnie wrecz przeciwnie wchodzilo na wyzsze obroty podczas psikniecia wiec domyslam sie ze ten valvoline to na innych skladnikach jak ten z filmu. Po calej operacji wsiadam do auta silnik oczywiscie 90* to ja w deche pare razy i nic z tlumika tylko lekki czarny dymek polecial moze troszke mocniejszy niz zwykle wiec watpie czy cos tam wyczyscilo> Co do jazdy to roznicy nie zauwazylem zadnej przed i po choc moze nie bylo po czym bo dopiero 115 tys, wydech na przelocie wiec auto nie bylo jakies tam zamulone, Egr oczywiscie tez zaslepiony. Podsumowywujac ja bym jednak polecil zrobic ta operacje czyszczenia w konwencjonalny sposob mechaniczny chyba ze ten 2 srodek chyba "wyn's " czy jakos tak dziala lepiej ? ale poczekam na wasze opinie. Czy ktos tez uzywal tego valvoline? i jakie sa jego odczucia?
pozdrawiam
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem