View Single Post
Stary 04-06-2012, 12:00   #75
peszt
ford::average

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Bezkluczykowe otwieranie drzwi

JA tez mam to ryglowanie w normalnym mondku z przyciskiem start...nie bede sie sprzeczal. Wiem, ze tak mowia na ten zamek w drzwiach, ze sie tak nazywa z podwojnym ryglowaniem... fizycznie jest inny niz ten co mam, bo juz to sprawdzalem i jak mowie... trzeba go wymienic. Jezeli nie masz keyless entry...to wszystkie zamki w drzwiach sa do wymiany i kropka.

Mi brakuje jeszcze tylko wiazki do klapy bagaznika. Nie moge namierzyc takiej z keyless entry... jak bede ja tylko mial... wszystko opisze i zrobie fotosy.

Nie biore sie za to bez pelnej listy czesci, bo to sporo pracy jest, a jeszcze wszystkiego w 100% nie wiem.

Mam pare watpliwosci. Trzeba zmienic modul komfortu, po zmianie nie widzi kluczyka(norma, mozna to sparowac w ASO...nie wiem jeszcze za ile). Ale pytanie, czy nowe wiazki,zamki i klamki beda obslugiwane przez stary modul...przynajmniej tak bym mogl auto zamknac i otworzyc??? Moze być tak, ze wszystko trzeba na raz zrobic, wymiana gratow+parowanie kluczykow z nowym modulem... i dlatego czekam jeszcze az znajde wiazke do bagaznika.
peszt jest offline   Odpowiedź z Cytatem