Cytat:
|
Dzisiaj kompletnie negatywne wieści;/ nie wiem dokładnie jaki to błąd, dostałem wiadomość że został zweryfikowany jakiś twardy błąd na komputerze nie do usunięcia oraz, że został sprawdzony moduł sterowania turbiny i jest ok.. Teraz tak, mechanik twierdzi że to wtryski i że sprawdzi jeszcze do jutra wszystkie 4, ale " prawdopodobnie wszystkie cztery trzeba wymienić z końcówkami i uszczelniaczami" - słowa mechanika. Czekam na konkretną diagnozę i kazałem sprawdzić filtr paliwa czy nie ma opiłków bo przecież możliwe, że przez pompe wszystko padło. W sumie już mam dość "2 tygodniowej przygody z Fordem" załamka
|
Twardy błąd na wyłączonym silniku raczej występuje tylko wtedy jak coś jest niepodpięte\spalone\uszkodzone typu czujnik itp. więc jak ktoś z forum ma ci coś poradzić to ważne abyś podał wszystkie błędy które wyskakują to nie powinna być tajemnica mechanika szczególnie jak ty za to płacisz niech ci je podyktuje jak już oszczędza na drukarce...
Cytat:
|
Cytat:
Napisał mikolaj_j
Witam,
niestety nie znalazłem odpowiedzi na swój problem więc piszę tu.
Na zimnym silniku po kilku minutach pracy/ lub jazdy na biegu jałowym włącza się tryb serwisowy - towarzyszy temu zapalenie słynnej kontrolki...
Zgaszenie i zapalenie silnika kończy problem.
Problem występuje tylko i wyłącznie na biegu jałowym - np postój na światłach 500m od domu. Podczas jazdy i później jak silnik złapie temperaturę problem znika. Kod błędu to czujnik spalania stukowego na pierwszym cylindrze - P0328 jak dobrze pamiętam.
Już zostało zrobione:
regeneracja pompy wtryskowej - pompa wstępna, łożysko itd...
wtryskiwacze
czujnik egr
czujniki spalania stukowego
czujnik położenia wałka rozrządu i wału
przepływomierz
Proszę o pomoc bo lista rzeczy do wymiany się kończy...
Pozdrawiam
Witam ponownie - niestety ciągle nie udało się rozwiązać problemu i silnik na biegu jałowym wpada w tryb serwisowy...
Dziś został wstawiony nowy komputer i moduł komfortu i znowu po paru minutach ponownie tryb serwisowy i migająca sprężynka. Wolne obroty i odpięty przewód podciśnienia od turbo - problem ten sam
Jak ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc bo pomysłów na rozwiązanie problemu już brak...
|
Co na to twój mechanik naciągacz?
jeśli błąd dotyczył spalania stukowego pierwszego cylindra to należało ku temu iść pompa została zregenerowana bo co? i ta cała reszta, ja rozumiem czujnik stukowego ale wymiana połowy osprzętu w ciemno to nie mechanik tylko tzw. wymieniacz części.
Widzę takie rozwiązanie, podmiana wtrysku między 1 a np 3 cylindrem i jeśli nadal będzie stukowe na pierwszym cylindrze to niestety ale wskazywało by na mechaniczne uszkodzenie tłoka lub głowicy (ostra krawędź) która powoduje inną niż zamierzoną detonację mieszanki.
ewentualnie trzeba by sprawdzić na jakimś urządzeniu ala oscyloskop czy prąd na wtrysku 1 nie jest podawany w tym samym momęcie co na jakiś inny (domniemanie zwarcia na kablach co idą do wtrysków)
P.S
Zapomniałem o najważniejszym tj. zmiana mechanika...