View Single Post
Stary 06-06-2012, 21:31   #6
gulliver
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCi z DPFem
Rocznik: XII 2004
Domyślnie Odp: Chwilowy spadek mocy i lekki dymek z tyłu. DPF usunięty.

Cytat:
Napisał Bartuś01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam dokładnie ten sam problem ... Nie jest to może wyjątkowo uciążliwe ale napewno denerwujące to nieszczelność w rurach od intelcolera, zacinający sie EGR czy nawet wtryski ...
Mam rozumieć że też masz usunięty DPF??? Jeśli tak, to napisz czy masz wszystko poodłączane (np. czujnik eolysa).
Co do nieszczelności to łatwo sprawdzić - odpiąć rurę gumową i do sprężarki rękę przyłożyć - mój gaśnie w trymiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Miałem lekko sparuszały wąż gumowy pod opaską, łączący przepustnicę i sprężarkę - owinąłem taśmą, bo mechanik powiedział, że wąż drogi a to nie wielka sprawa. Był jeszcze problem z jedną odwrotnie wkręconą śrubą, która sztywno powinna łączyć "plastykową rurę z częścią metalową - metalowym kolankiem nad sprężarką" (niestety nie znam fachowej nazwy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I obecnie jest tak - nie ma spadku mocy, ale dym pozostał podymi jakąś minutę, dwie i jest spokój. Dym koloru niebieskiego, co świadczy o spalaniu oleju, który najprawdopodobniej bierze ze sprężarki bo rura gumowa łącząca przepustnicę i sprężarkę dość wilgotna w środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle - jak będziesz wiedział więcej daj znać - chętnie poczytam!
gulliver jest offline   Odpowiedź z Cytatem