Cytat:
|
Mam dokładnie ten sam problem ... Nie jest to może wyjątkowo uciążliwe ale napewno denerwujące to nieszczelność w rurach od intelcolera, zacinający sie EGR czy nawet wtryski ...
|
Mam rozumieć że też masz usunięty DPF??? Jeśli tak, to napisz czy masz wszystko poodłączane (np. czujnik eolysa).
Co do nieszczelności to łatwo sprawdzić - odpiąć rurę gumową i do sprężarki rękę przyłożyć - mój gaśnie w trymiga
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Miałem lekko sparuszały wąż gumowy pod opaską, łączący przepustnicę i sprężarkę - owinąłem taśmą, bo mechanik powiedział, że wąż drogi a to nie wielka sprawa. Był jeszcze problem z jedną odwrotnie wkręconą śrubą, która sztywno powinna łączyć "plastykową rurę z częścią metalową - metalowym kolankiem nad sprężarką" (niestety nie znam fachowej nazwy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I obecnie jest tak - nie ma spadku mocy, ale dym pozostał podymi jakąś minutę, dwie i jest spokój. Dym koloru niebieskiego, co świadczy o spalaniu oleju, który najprawdopodobniej bierze ze sprężarki bo rura gumowa łącząca przepustnicę i sprężarkę dość wilgotna w środku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle - jak będziesz wiedział więcej daj znać - chętnie poczytam!