MĄKA przepływomierza raczej nie trzeba "adaptować" czy programować, tam są tylko dwa czujniki więc zakładaj i daj znać czy pomogło.
Co do błędu P0110 - to oznacza czujnik powietrza zasysanego i teraz ... zasysanego przez co ? skąd ? jeżeli z filtra powietrza wtedy to by wskazywało na czujnik w przepływce ! ale gdy zasysanego w kolektorze wtedy czujnik w kolektorze
Z temperaturą nie ma nic wspólnego MAP ! MAP to czujnik ciśnienia w kolektorze !
incognitus, dzięki za sprawdzenie, bo sam nie wiedziałem czy tak ma być, napisz jeszcze na jakiej podstawie stwierdziłeś że EGR pracuje prawidłowo ? Akurat u siebie wypiąłem z mojego wtyczkę i jest bardzo duża poprawa ! co dziwne zawór wymieniałem rok temu na nowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Przepływomierz też odpinałem było lepiej ale trochę, ostatnio go przemierzyłem i niby jest OK według danych z autodaty.
Sam już nie wiem co robić, najchętniej wywalił bym go (EGR) na stałe ale trzeba to programowo zrobić.
Na razie jeżdżę z błędem i przymierzam się do wymiany sprzęgła więc to spada na dalszy plan.