Cytat:
|
ostatnio zidentyfikowałem otwieranie i zamykanie wszystkich szyb poprzez przyciśnięcie odpowiedniego przycisku (otwieranie albo zamykanie) na pilocie przez około 5 s. fajna opcja.
|
Tak. Fajna i wygodna. Ale miałem dwa przypadki, kiedy nie poszło jak trzeba. Pierwszy na parkingu przed marketem, gdy odchodziłem od auta mając świadomość uchylonej przedniej szyby. Jakiś starszy pan w dobrej wierze zwrócił mi na to uwagę, a ja nawet nie odkrzyknąłem - dziękuję. Po prostu zamknąłem z kilkunastu metrów tak jak miałem to w planie. Fakt , że się spieszyłem i miałem tzw. zły dzień. Ale głupio mi się potem zrobiło. Innym razem zostawiłem auto na noc pod domem. Zamykając (tez wiedziałem o uchylonej szybie) zbyt krótko przytrzymałem przycisk. Nie sprawdziłem i odszedłem. Rano słyszę kilkakrotnie wyjący alarm. Sprawdzam na wszelki przypadek będąc przekonanym, że to u któregoś z sąsiadów co się już zdarzało. A to moje auto tak płacze bo szyba nie zamknięta i coś wzbudziło czujniki. Przynajmniej alarm przetestowałem i na szczęście deszcz nie padał. Oczywiście chwalę sobie to zdalne otwieranie i zamykanie, a te wpadki zawdzięczam tylko swojej "mądrości".