Odp: bardzo wysokie spalanie tdci
no i byłem no i sie chyba pozbylem klopotu, pisze chyba bo nie sprawdzalem jeszcze spalania ale pozostałe objawy ustapiły tj. panthera znowu jest panthera a nie jakims zapasłym kotem no i nie ma dymienia - raz puscil jak mocniej na 1 ruszylem ale to jakis czas moze wystepowac bo trzeba sie pozbyc tej sadzy co sie osadzila w wydechu
Całe zamieszanie spowodowane było .....peknieta rura od doladowania a dokladnie tą co wchodzi w EGR , a najfajniejsze jest to ze uklad był kontrolowany ze 3 albo 4 razy tylko chyba nikt nie zrobil tego w 100% zobaczyli tyko to co jest pod spodem i było git.
Jezeli spalanie spadnie to nawet wiem skad i kiedy ta dziura sie tam znalazla, a mianowicie krotko po zakupie mialem wyjmowany silnik i skrzynie bo było kilka rzeczy do zrobienia i pewnie podczas demontazu sie mistrzowi ukulo w rurke zrobila sie mala dziurka ktora poczatkowo wplywala tylko na spalanie a z czasem z dziurki zrobila sie dziura ( mozna wlozyc maly palec ) i doszly kolejne objawy a wiec zamulka i dymienie.
Portfel biedniejszy o 380pln ( zrobilem to na miejscu ) ale komfort jazdy.....nie pamietam kiedy sie tak fajnie zbierał
A w skutek blednej diagnozy co do przeplywki to mam teraz taki na zbyciu - zamiennik Pierburg
A oto fotka rury z peknieciem którego nie zauważył mechanik, twierdzac ze przejrzał ba rozebrał cały układ dolotowy zeby sprawdzić drożnośc.....ręce sie załamuja
Ostatnio edytowane przez MĄKA ; 22-06-2012 o 17:36
|