Cytat:
Zdecydowanie polecam na hak :
Mam taki a raczej prawie taki bo na trzy rowery firmy thule
http://www.thule.com/pl-PL/PL/Produc...le-HangOn-9708
napisałem prawie bo takich co jam już podobno nie ma ( ja mam go 6-7 lat) mój do haka mocuję do haka ręką bez żadnych kluczy jast tylko taka zapadnia i tyle , niby na trzy rowery ale też woziłem cztery . Czwarty rower zawiązywałem paskami .
A jeśli chodzi o zasłanianie tablicy to po Polsce nie robie nic a jak zagranice jadę to mam dodatkową ramkę i przekładam tablice
|
nie podoba mi sie, po rowery sa podparte w jednym miejscu i będą się kołysać i wachać .
ja mam platformę aluminiową z rynnami regulowanego rozstawu, łapię się tam koła paskami samonapijacymi jak w butach narciarskich, a ramie poziomie łapie ramę rowery i jest zapinane na kluczyk.
Solidnie, sztywno, bezpiecznie - kluczyk na ramieniu zapinanym na kuli (samo-zatrzaskowa) jak tez na ramionach trzymających rowery.
To, że paltforma jest uchylana pozwala wejsć do bagażnika bez zdejmowania rowerów - a wbrew pozorom jest to bardz przydatne, nie raz musiałęm coś wydostac z części tylnej auta i ten "myk" uproszczał sprawę do kilku ruchów ręką.
wszystko bardzo sztywno trzyma ładunek - woziłem tam nie tylko rowery
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - a także 80 kilogramowe skrzynie z metalowymi urządzeniami a że ciekły olejem nie chciałem tego wsadzać do auta ;p
Myślałem o zrobieniu kufra na platforme (z laminatu) + skrzynia z siatki . Kufer w zimie służyłby mi jako lodówka, przy dalszych wyjazdach i tak zrobie na kolejną zimę.
W lecie lodówkę małą, na grzałkę element zmieniający stan skupienia gazu, biorę w auto jak jadę na piknik na przyrodzie, w aucie przetwornica na 220V.. TV, czajnik, lodówka laptopy, ładowarki itd
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.