View Single Post
Stary 15-06-2012, 22:53   #4
sinrock
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Renowacja lakieru w moim wykonaniu

Cytat:
Najważniejsze zrobić coś dobrze - nie tak jak Ci pseudo fachowcy polerujący niby w 2-4 godziny za śmieszną kasę gdzie efekt ni jak można porównać do mojego.
Z pierwszą częścią się zgadzam, z drugą że pracują 2-4h za śmieszną kasę już nie bardzo. Dla mnie stawka godzinowa jaką sobie liczą czyli ok 100zł za godzine pracy jest astronomiczna. Co więcej za taką kwotę zamiast zrobić z auta cukierek (bo czego się spodziewać jak toś bierze 100zł/h) to najczęściej tak partolą robotę że nie da się na to patrzeć, wmawiając klientowi który nie ma zielonego pojęcia o polerce, że jest "lustro"... a na aucie tona hologramów, miliardy drobnych rys (tzw. swirli) itp. W najlepszym przypadku to wszystko przykryte jest 3M Rosa albo niebieskim korkiem (Pasta 3M) który strasznie wypełnia rysy przez co wydaje się że mamy lustro - do pierwszego/drugiego mycia w zależności od chemii. Ewentualnie jakiś wosk koloryzujący czy inne badziewie...

Także Panowie/Panie zrozumcie w końcu że jak coś ma być zrobione dobrze to MUSI kosztować, bo zabiera mnóstwo czasu (te opisane przez kolege 14h to baardzo krótko jak na taki efekt), kosztuje dużo wysiłku i masę niezbędnych środków które zazwyczaj dobre, nie są tanie. A uwierzcie mi, jak się chce to naprawdę z byle czego można zrobić taką furę że jej wartość wzrośnie co najmniej o połowę... Co się naprawdę opłaca przy droższych autach swoją drogą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pracy gratuluje i współczuje dzielenia na kilka postów, z tego co widzę to narazie pracowałeś z miękkimi lakierami więc zabawy dużo nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla mnie narazie największym hardcorem była 18 letnia mazda nad która siedziałem 5 dni, z czego 3 we 2 osoby (po tym czasie mój wspólnik się poddał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), a był to tylko lakier... Nigdy więcej Mazdy 626 z oryginalnym skatowanym lakierem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez sinrock ; 15-06-2012 o 23:06 Powód: przepraszam za "wulgaryzmy" poprawione
sinrock jest offline   Odpowiedź z Cytatem