View Single Post
Stary 17-06-2012, 12:25   #705
bas202
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TCDI 130 Automat
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Witam koledzy po przeczytaniu długiej lektury na temat wtryskiwaczy postanowiłem zamówić zaworki i je wymienić ponieważ dałem wtryski do sprawdzenia i na EPSie wyszło że wszystkie są bardzo rozszczelnione. Zaworki zamawiałem tutaj :http://moto.allegro.pl/zaworek-zawor...386590689.html niestety zamiennik bo oryginały dość drogie a ktoś z forum zakładał te zaworki i mówił że śmiga ładnie więc je zamówiłem. Niestety mi się nie powiodło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po wymianie zaworka i skręceniu go tak jak jest opisywane na forum, zakodowałem wtryskiwacz Cdif em, auto odpaliło ładnie ale niestety na wolnych obrotach chodził tylko na 3 gary myślałem że się jezcze dopasuje ale autko chodziło przez godzine i niestety na wolnych obrotach wtrysk nie działa ale powyżej 2tyś/obr jest ok. Wyciągnąłem go i dałem koledze który ma zanjomości w Bosch serwis żeby go sprawdził na maszynie i wyszło że teraz wtrysk jest szczelny w 100% ale z 7 próbek dawek które podają na wtryskiwacz pierwszych trzech tych dolnych niestety nie przeszedł, czyli na 7 dawek 4 działa prawidłowo. Powiedzcie mi koledzy czego to jest wina zaworka?? czy czegoś innego?? co w takiej sytuacji robić??

Ostatnio edytowane przez bas202 ; 17-06-2012 o 12:32
bas202 jest offline   Odpowiedź z Cytatem