View Single Post
Stary 18-06-2012, 13:31   #2793
vipszybki
ford::beginner

Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDCI, 130 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Witam, wiem że będe się powtarzał, ale już brakuje mi pomysłów. Przewertowałem prawie całe forum przez ostatnie dni, ale wszystkie wskazówki nie przyniosły efektu. A mianowicie problem standardowy przestało mi czytać płyty DVD w czytniku wieć nagrałem nową DVD z mapą europy wschodniej i się zaczęło... najpierw czytnik mówił że brak płyty więc zgodnie z instrukcjami z formum nagrałem już chyba z 10 płyt z mapą
1. przy użyciu alkohola oraz ImgBurn
2. z najniżswzą prędkoscią 1X
3. na 2 róznych nagrywarkach LG
4. na płycie Verbatima DVD 16X (na innych producentach płyt wogóle nie chciało wystartować wogóle tylko pisało ze zła płyta z mapą) no i niby jest poprawa bo navi startuje, ale w menu jak chcę zmienić kraj jest puste miejsce, albo jak chce wprowdzić adres docelowy to poprostu nie chce uruchomić się funkcja "adress" po wciścięciu przycisku. Zdemontowałem napęd z bagażnika wyszyściłem laser i dalej to samo. ALE jak wkładam oryginalną mapę europy zachodniej 2005-2006 którą kupiłem razem z samochodem wszystko działa, a więc ewidentnie problem jest z płytą z mapą, ale JAKI ??? Już zabrakło mi pomysłów. Podpowie, pomoże ktoś ?
vipszybki jest offline   Odpowiedź z Cytatem