Cytat:
|
Rozumiem, że chcesz sobie zrobić klona z płyty zakupionej "gdzieś tam" z navi Europy Wschodniej nowszej od 2006r?
Do tej pory jak robiłem klona, to zazwyczaj w programie Nero z prędkością 4 bądź 8x. Nigdy nie miałem problemu. Czasami zdarza się, że ekran z wyborem kraju jest rzeczywiście pusty i nie ma możliwości wyboru kraju. Wystarczy, że trochę poczekam (kilka minut) i można już wybrać dany kraj bez problemu. Nagraj zatem z pręd. x8 na dobrym nośniku Verbatim, TDK, Sony,lub tp.
Powodzenia!
|
Tzn kopie mapy mam sciagnięte z netu, ale samochód mam już 2 lata i zawsze jak płytka przestawała działać to nagrywałem nastepną i dalej miałem spokój przez jakieś pół roku. Początkowo nagywałem nawet je "nero" i chodziły potem nagrywałem płytkę już alkoholem (tą samą kopię/klona) i też wszystko hulało, aż ostatnio przestało działać i nagrałem kolejną płytkę i ku mojemu zdziwieniu pojawiły się właśnie te problemy, na płytce SONY też nie chciało działać (pisało że zła płyta z mapą) tylko na Verbatimie zaczęło coś dować znaki życia.